mee ja tee se

keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

GLUTEENITON MANSIKKAKAKKU / STRAWBERRY CAKE







Neljästä perheenjäsenestämme kolme viettää kesällä syntymäpäiviään. Juhlia siis piisaa! Viimeviikolla oli isäkarhun vuoro ja lapset tekivät hänelle ehkä maailmankaikkeuden hienoimman mansikkakakun! 

Lapset nauttivat täysin siemauksin kondiittorin hommasta. Äiti-henkilökin päätti vain hengitellä syvään, kun mansikkahilloa ja kermavaahtoa päätyi muutamaan muuhunkin paikkaan kuin sinne kakun väliin tai päälle ;) Lopputulos oli joka tapauksessa taiteellinen ja maukas!

Kas, innostuinkin naputtelemaan alle ohjeen pienelle gluteenittomalle mansikkakakulle. Suurin piirtein noin se tehtiin!


Mansikkakakku

Pieni gluteeniton kakkupohja (vuoan halkaisija noin 20 cm)

2 munaa
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl Provenan gluteenitonta jauhoseosta (Gluten free baking flower with oats)
1/2 dl perunajauhoja

Täyte ja päällys

5 dl kermaa
maun mukaan vaniljasokeria
mansikkahilloa
tuoreita mansikoita
omenamehua

Voitele ja jauhota (gluteenittomalla korppujauholla) kakkuvuoka. Vatkaa (huoneenlämpöiset!) munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin alatasolla noin 20 min, kunnes sen keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu enää taikinaa. Jos kakku näyttää tummuvan liikaa paiston aikana, sen voi peittää leivinpaperilla.

Halkaise kakku kolmeen osaan ja kostuta omenamehulla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Sivele kakkukerrosten väliin sopivasti mansikkahilloa ja runsaasti kermavaahtoa. Koristele päältä kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla.

The kids made a super delicious and artistic strawberry cake for their fathers birthday! I'm one proud mom!


2 kommenttia :