mee ja tee se

lauantai 2. toukokuuta 2015

ESIKASVATUS / SEEDLINGSVappu on juhlittu. Sima jäi tekemättä ja munkit paistamatta. Silti molempia saatiin yllin kyllin ja vielä vähän päälle!

Toukokuu on täällä ja pikkuiset taimet ikkunalaudoilla nauttivat auringosta. Siitä samasta, joka paljastaa miten likaiset meidän ikkunat ovatkaan! Ihan vielä en kiirehdi pesuhommiin - ehtiihän tuota.

Tänä keväänä olen päättänyt aloittaa kuukokeilun. Mökkinaapurini nimittäin toisinaan juttelee minulle kuun vaiheista ja niiden vaikutuksesta puutarhanhoitoon. En vielä tiedä kuukalenterista juuri muuta kuin että ennen vanhaa oli tapana ajoittaa puutarhatyöt kuun rytmin mukaan. Kiinnostavaa! Aion perehtyä aiheeseen lisää. Aloitan kokeiluni siirtämällä tomaatintaimet isompiin purkkeihin ensi viikolla kukka- tai hedelmäpäivänä. Samana päivänä aion kylvää kesäkurpitsat.

Onko linjoilla ketään, joka olisi perehtynyt kuukalenteriin perustuvaan puutarhanhoitoon. Kuulisin mielelläni vinkkejä ja kokemuksia. Ehkä myös mielipiteitä ;) Onko kuukalenteri huuhaata vai avain luonnonmukaiseen viljelyyn?


It's May! Little seedlings are bathing in the sunlight. Gardening season has started and it makes me so happy! At the moment I'm interested in learning more about planting by the moon's phases. All tips are welcomed!


3 kommenttia :

 1. Voi miten munkin tekisi mieli laittaa jotain hyötykasveja kasvatukseen kesää varten. Nyt tuntuu vaan, että kaikenmaailman käsityöprojektit vie suurimman osan ajasta, joten multasormet saavat nyt odottaa. Ehkä ostan muutaman valmiin taimen myöhemmin ja istutan ne parvekkeelle. Tuo kuun vaiheiden mukainen puutarhanhoito olikin mulle uusi juttu. Onkohan siinä perää vai onko se ihan huuhaata? Mielenkiinnolla siis kuulen, jos saat kokemusta aiheesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Laura, kiva kun oot siellä :) Mä haen kans sit torilta osan taimista. Hyvin se niinkin onnistuu! Mun ensireaktio kuujuttuihin oli, että huuhaa ;) Mutta sit kun meittii, että eikös kuun painovoima aiheuta ainakin vuorovesi-ilmiön (varmaan jotain muutakin), niin ehkä sillä voi olla muitakin vaikutuksia :D jaahas, en tiedä, mutta kuulostaa kiinnostavalta!

   Poista
  2. Joo, näin mäkin ajattelin, kuulostaa ensalkuun aika hullulta! Mutta tosiaan kun tarkemmin miettii, voihan sillä todentotta jotain vaikutuksia olla. No, hauskaa olisi kuulla ihan aitoja kokemuksia.
   Ja juu, täällähän mä oon :) Muutama kuukausi oli vallan hiljaiseloa, nyt on pikkuhiljaa aktivoiduttu taas tällä some-rintamalla. Blogikin muutti uuden otsikon alle ja uuteen osoitteeseen, tervetuloa kurkkimaan: madebyblogi.wordpress.com :)

   Poista