mee ja tee se

keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

PIENI TEEKANNU / SECOND HAND ARABIA TEAPOT




Suloisin löytö hetkeen. Pieni teekannu, jonka väriä on vaikea päättää. Kannu on täydellinen yhdistelmä sinistä, vihreää ja ruskeaa. Kevätauringon säteet leikkivät värillä - välillä se on sinisempi, välillä vihreämpi. 

Vaikka kannun pohjassa ei ollut leimaa, tunnistin sen lähikirpulla Arabian kannuksi. Nopean salapoliisityön jälkeen sanoisin, että kaunokaiseni on Göran Bäckin 1968 suunnittelema teekannu, malli Korpi GB. Tämä impulssiosto köyhdytti minua 5 euroa. Sen tuomaa ilon määrää taas ei rahassa voi mitata.

Kannuni on seurallinen. Se on jo ystävystynyt Hattulan Kaakelitehtaan Susannalta ostamieni pannunalusten kanssa. Eivätkö ne selvästi kuulukin yhteen?


P.S. Haluaisin vielä korostaa yhtä yllä olevassa tekstissä käyttämistäni sanoista - KEVÄTAURINKO. Ihana sana, ihana valoilmiö, ihana tunne. Pimeys on vihdoin ohi ystävät! :D



Last weekend I found a little teapot from the flea market near by. It is in good condition and cost only 5 € - what a find! This Arabia Korpi teapot was designed by Göran Bäck in 1968. Such a beauty! And it goes perfectly together with my favourite trivets!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti