mee ja tee se

torstai 26. helmikuuta 2015

PIENISSÄ TILOISSA / OUR TINY HOME


Nelihenkinen perheemme asuu viisiössä. Sellaisessa, jossa neliöitä on 79. Itseänikin huvittaa, kun luettelen, että meillä on olohuone, työhuone, kolme makuuhuonetta, 2 vaatehuonetta, keittiö, ruokailutila, kylpyhuone ja parveke. Kuulostaa mahdottomalta. No, arkkitehdit Dag Englund ja Lauri Silvennoinen mitä ilmeisimmin osasivat hommansa.

Totuuden nimissä on sanottava, ettei 79 neliötä ole lapsiperheessä mikään ongelmaton yhtälö. Jotta meillä olisi siistiä, kaikkien tavaroiden on oltava juuri omilla paikoillaan. Ja tavarat eivät luonnollisestikaan ole lapsiperheessä paikoillaan. 

Meillä ei ole yhtään turhaa kaappitilaa. Jos haluaa siirtää jonkun tavaran paikkaa, siitä seuraa dominoefekti. Sen siirtelypelin viimeinen pala yleensä kuljetetaan häkkikomeroon, lahjoitetaan kavereille tai sujautetaan kirpputorikassiin odottamaan seuraavaa pöydän vuokrausta.

Vaikka olen hengeltäni minimalisti niin huomaan, että kotimme tavaramäärä jatkuvasti, kuin salaa, kasvaa. Mistä sitä tulee? En myönnä mitään. No, myönnän, että kirpputoreilta helposti tarttuu mukaan, ah, niitä löytöjä. Varsinkin vanhat astiat ovat heikkouteni, ne on pelastettava! Nyt mietit, että miltä. En tiedä.

Tunnustan, että meillä on paljon leluja. Välillä yritän lapsille ehdotella, että jos laitettaisiin vähän leluja pois. Annettaisiin pienemmille. Myytäisiin kirpputorilla, saisivat pitää rahat. Hei eivät innostu ajatuksesta. He  r-a-k-a-s-t-a-v-a-t  jokaista leluaan. Puhumattakaan pihalta sisälle tuoduista kivistä, kepeistä, kaarnapaloista ja vessapaperirullista askarrelluista avaruusraketeista. 

Jonkin aikaa koti on ollut sellaisessa kunnossa, että kuvia ei juuri ole tehnyt mieli ottaa. Arjen kiireessä taloudessa, jossa on liikaa tavaraa ja liian vähän tilaa, syntyy nopeasti kaaos. Tänään olen yrittänyt selättää kaaosta. Inspiroidakseni itseäni urakkaan valitsin vanhoista postauksista kuvan jokaisesta huoneesta. (Vaatehuoneista ei sattuneesta syystä löydy kuvia.) Ja kyllähän sitä inspistä löytyi. Päivä on huhkittu ja huomenna jatketaan!


Our home is quite small. In 79 square meters we have a living room, dining room, kitchen, home office, three bedrooms, two closets, bathroom and a balcony. For a while the apartment has been a total mess. I'm afraid we have too many things in a too little space. Today I looked for cleaning inspiration from older pics, I wish our home would always look like this. But hey, it is just one of my absurd dreams ;)


2 kommenttia :

  1. Oho, enpä olisi uskonut neliömäärää kuviesi perusteella. Teillä näyttää todella avaralta. Ja pohjaratkaisu on kyllä erinomainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suvi kommentista <3 Pohjaratkaisun ansioita tuo avaruus... "Yhteiset tilat" eli olohuone, ruokailutila ja keittiö ovat ihan hyvän kokoisia. Makkarit meillä on todella pieniä. Toisaalta kyllä niihinkin kaikki tarpeellinen mahtuu. Jonkun jättimäisen varaston voisin ottaa asunnon kylkeen ;) Ja kodinhoitohuoneen! Ei vaan, hyvin täällä mahtuu asustamaan :)

      Poista