mee ja tee se

keskiviikko 14. tammikuuta 2015

KUUN VAIHEET / LUNAR PHASES
Joulun alla ostin lähikoulun joulumyyjäisistä kuun vaiheista kertovan opetustaulun. Olenkin monesti miettinyt, että mistä näitä vanhoja opetustauluja voisi löytää. Vanhojen koulurakennusten myyjäiset siis vinkkinä myös muille mietiskelijöille!

Tilanne oli mainio. Reipas, ehkä noin 9-vuotias kauppamies ilmoitti taulun hinnaksi 30 euroa. Harmittelin ystävälleni, että minulla ei enää ole niin paljoa käteistä. "Minkäs verran sitä käteistä sitten on?" myyntimies kyseli. Lopulta kaupat solmittiin 20 eurolla, ja sekä myyjä että asiakas olivat vallan tyytyväisiä.

Opetustaulu on matkalla pikkuveljelleni, jonka kotia olen auttanut sisustamaan second hand -periaatteella (pikkuveljen asuntoon voit kurkata täältä klik 1, klik 2, klik 3!). Taulu unohtui pakata veljen mukaan joulun jälkeen ja niin se jäi toistaiseksi ilahduttamaan meitä. 

Joulun Designtorilta ostamani Sininkan kaulakoru suorastaan huutaa haluavansa tulla ripustetuksi taulun reunaan, aina silloin kun se ei korista minun kaulaani. Korun helmet ovat aivan selvästi viereisen galaksin planeettoja!

Sellaista tällä kertaa :)


Before Christmas I bought an old teaching wall chart from a sale that was held in a school near by. The chart explains the different phases of the moon and is in great condition. It is still in our bedroom, but will eventually end up to my brother's place (click!).

 

2 kommenttia :

 1. Aika hyvä myyntimies, ja kaupat tuli tehtyä :)
  Meillä on myös ollut etsinnässä tuollaisia opetustauluja, välillä aktiivisemmin ja välillä vähemmin aktiivisesti. Erityisesti meillä tuo toinen puolisko on halunnut sellaista koristamaan jotain sopivaa seinää. Itse olen ollut aavistuksen kranttu, enkä ole kelpuuttanut ihan kaikkia. Täytyy sanoa, että tuo on kyllä aikamoisen hieno! Pitääpä pistää korvan taakse, että jos sattuu tuollaisia myyjäisiä vaikka jossain lähiseudun kouluilla järjestettävän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura <3 Mulla on opetustauluista vähän samanlaisia mietteitä. Periaatteessa ne on kaikki omalla tavallaan tosi hienoja, mutta ihan kaikkia en omalle seinälle ottaisi :) Tuosta Kuun vaiheet -taulusta tykkään, kun se on simppeli. Haaveilen, että jonain päivänä vielä löydän sellaisen syötäviä sieniä esittelevän taulun :D

   Poista