mee ja tee se

sunnuntai 25. tammikuuta 2015

DIY INSPIRAATIO / DIY INSPIRATION
Päässä poukkoilee niin paljon ajatuksia, että on vaikea keskittyä kirjoittamaan yhdestä asiasta. Jatkuvasti tapahtuu. Omassa elämässä ja ympärillä. Lähipiiristä kuuluu hyviä uutisia, erinomaisen hyviä uutisia ja sitten taas niitä uutisia, joiden ei haluaisi olevan totta. 

Itse aloitin kaksi viikkoa sitten uudessa puolipäivätyössä. Töiden ohella on käynnistynyt ja käynnistymässä muutama innostava projekti. Uusi työ ja projektit ovat mieluisia, eivätkä ainakaan vielä tunnu varsinaisesti työltä. Toisaalta huomaan, että iltaisin väsymys painaa. 

Talven kääntymisen kevääksi huomaa siitä, että arkikuvioiden, ilojen ja surujen lisäksi päässä pyörii kunnostus-, tuunaus- ja ompeluideoita. Kuvien yöpöydän ostin miehelleni jo muutama vuosi sitten, tarkoituksenani kunnostaa se. Edellinen omistaja oli aloitellut projektia. Pidän siitä miltä yöpöytä keskeneräisenä näyttää. Ehkä siksi en ole osannut päättää mitä sille tekisin. Tänään yhtäkkiä tiesin mitä teen. Kerron ja näytän sitten kun on valmista.

Vielä en tiedä mitä teen noiden pöytälamppujen kanssa. Ostimme ne Ikeasta joskus kaukaisessa nuoruudessa. Varjostimet ovat vaihtuneet muutamaankin otteeseen vuosien varrella. Viime syksynä spraymaalasin toisen lampunjaloista vaalean harmaaksi. Toisesta taitaa tulla persikan värinen. Mutta mitä ihmettä keksin varjostimiksi? Mieluiten en laittaisi varjostimia lainkaan. Ilman varjostimia mies kuitenkin harmittelee, kun yökyöpeliksi muuttuneen vaimon lamppu paistaa suoraan silmään hänen yrittäessään nukkua. Jotain on siis keksittävä!

Pienen talohyllyn nappasin eilen (pieni pisto sydämessä) Tigeristä. Se on kovin rosoinen yksilö. Aion näyttää sille vähän hiomapaperia ja sipaista pintaan puuvahaa.

Millään tavalla tuunaamiseen ei liity tuo joululahjaksi saamani Vaja Finlandin Paja mini-kulho tai Papun vaatteiden oston yhteydessä kassiini sujautettu kortti. Ne pääsivät mukaan kuviin, sillä vaikka ovat pieniä, olen nauttinut niiden olemassaolosta viime viikkoina suuresti.

Vielä tekee mieli sanoa, että ompeluhommatkin kovasti kutkuttavat. Haluaisin ostaa pinon kankaita ja surautella lapsille vaatteita. Ihania trikoita tuntuu olevan tarjolla paljon. Nyt kun vielä saisi tuplattua tunnit päivässä niin hyvin menisi!


A DIY inspiration is hitting hard! It must be the time of the year. Although it is still cold, there is something in the air telling that winter is slowly turning into spring. On my to-do list there is one fifties nightstand, one rugged little house-shelf and two old Ikea table lamps. And new ideas are rising daily!

P.S. The little cup is Vaja Finland's Paja. If you want to take a closer look, click here

 

2 kommenttia :

 1. Tämä oli ihana kevättunnelmainen postaus. Kun valo lisääntyy, niin kummasti alkaa kotiin liittyvät projektit pyöriä mielessä, loppuvuodesta kun tekee mieli vaan kääriytyä hämärään ja tassutella kynttilänvalossa.
  Tsemppiä töihin! Tuollainen puolipäiväisyys on varmasti aika mahtava juttu, saa uusia haasteita, mutta ehtii olla myös kotona ja läsnä perheen kanssa. Itse haaveilen nelipäiväisestä viikosta, mutta saapa nähdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsikka! Noista mun keväthöpinöistä inohtui vielä kokonaan kaikki kylvöhommat! Kohta nekin on edessä :) Ja kyllä, puolipäiväisyys on <3 <3 <3

   Poista