mee ja tee se

perjantai 5. joulukuuta 2014

LUMIPALLO-PIPO SUOMIVILLASTA / A SNOWBALL BEANIE


Siinä se nyt on. Saanan suunnittelema ja minun neulomani lumipallo-pipo. On ollut niin hämärää, että pipon kuvaaminen on lykkääntynyt. Tuon pipon inspiraationa on toiminut ajatus pipolle laskeutuvista ensilumen hiutaleista. Lunta täällä jo odotetaankin. Lasten mielestä on ihan huijausta, että on joulukuu eikä lunta maassa! Niin kyllä minustakin.

Ohje tuohon pipoon löytyy Novitan Syksy 2014 lehdestä, johon muotoiluyritys Saana ja Ollin molemmat suunnittelijat ovat suunnitelleet pipomallit. Ohjeet on tehty 7 veljestä -langalle, mutta soveltuvat myös Suomivillalle. 

Lumipallo-pipon malli on aika reilu, joten suosittelen mallitilkun neulomista ja tarvittaessa silmukkamäärän vähentämistä, jottei tarvitse kulkea pipo silmillä. Itse tein pipon ohjeiden mukaan. Minulle se on sopivasti väljä. Lumihiutaleet kirjoin ohjeesta poiketen tekemällä kolme laakapistoa vaakasuoraan ja päälle kaksi laakapistoa pystysuoraan.

Hei, vielä ehtii halutessaan neuloa pukinkonttiin pipon ja jos on oikein vikkelä niin kaksi! Puikot vaan heilumaan! Kannattaa kuitenkin varoa ylirasittumista. Täällä jo ranteita kolottaa ;)


P.S. Ostin nipullisen vehnää (ja myös kauraa) lähikoulun joulumyyjäisistä. Jotenkin tuntuu, että tänä vuonna en muita "joulukoristeita" edes kaipaisi. Pienet ihmiset ovat varmasti eri mieltä :D


I knitted a new beanie for myself using Novita's Finnish Wool. The pattern is designed by Saana from my favourite design duo Saana ja Olli.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti