mee ja tee se

torstai 2. lokakuuta 2014

PAPUJA JA KELTAISIA TOMAATTEJA / BEANS AND YELLOW TOMATOES

Keittiössä vallitsee rehellisesti sanottuna kaaos. Tomaatit kypsyttelevät itseään tarjottimilla ja seassa lojuu postikasojen ja lasten askarteluvälineiden lisäksi pensaspapuja. Annoin pensaspapujen loppujen palkojen kasvaa pulleroiksi ja kellertyä ennen kuin keräsin ne pois. Olen huomannut, että jos siemenet irrottaa liian aikaisin ja liian vihreistä paloista, ne kuivuvat ruttuisiksi. Lapset olivat mielissään, kun saivat tehtäväkseen siemenien irrottelun. Urakkaa oli kuitenkin sen verran, että loppu homma odottaa tekijäänsä. Kun olen irrotellut kaikki siemenet, laitan ne paperipussiin ja talveksi kaappiin. Niistä sitten kasvattelemme ensi kesänä uudet pavut.

Tomaattien kypsyttämistestausten lopputuloksena joudun toteamaan, että kypsyttäminen suljetussa astiassa ei näytä tuottavan nopeampaa tulosta kuin tarjottimella kypsyttely. Sen sijaan yhden purkin "etyleenintuottaja" banaanit alkoivat kasvaa hometta. Purkissa on selkeästi ollut liian kosteat oltavat. Kaikki tomaatit ovat palanneet purkeista ja vaatekaapista takaisin tarjottimille ;)

Voi iloa kun tajusin, että osa tomaateistamme onkin keltaisia. Sain kyseisen taimen kälyltä, enkä muistanut lajiketta. Nuo keltaiset ovatkin olleet selkeästi vaikeampi saada sisällä kypsymään. Suurin osa on pilaantunut, mutta nuo kypsyneet ovat upeita!


I have been gathering bean seeds with the kids. I'll put the seeds in to a little paper bag and next summer they'll grow into new beans in our garden. And what a surprise! Some of our tomatoes are yellow. They are absolutely beautiful!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti