mee ja tee se

torstai 23. lokakuuta 2014

NOVITA SUOMIVILLA / FINNISH WOOL


Tämä on oodi langalle. Unelmieni villalangalle. Novitan uutuuslanka Suomivillalle, joka on 100% suomalaista villaa! 

Suomivilla on pääasiassa kotimaisen alkuperäisrodun suomenlampaan villaa. Mukana on pieniä määriä myös muiden lammasrotujen, kuten kainuunharmaan villaa. Villat on kerätty lammastiloilta ympäri Suomen. Viimeksi Novitalla on ollut suomalaista villaa Ajaton-langassa vuonna 1978. 

Ainakin minussa Suomivilla aikaansaa syvän onnentunteen. Tämä on enemmän kuin lankaa. Tämä on merkityksellistä lankaa. Kun kuljetan sitä sormieni välissä näen Vilho-vaarin lampaiden kanssa laitumella. Meeri-mummon kehräämässä.

Suomivilla-langan värikartassa on viisi värjäämätöntä sävyä, jotka on saatu aikaan erivärisiä lampaanvilloja sekoittamalla. Tämäkin on mielestäni jotenkin tavattoman hienoa. Suomenlampaiden luonnollinen värikirjo on upea!

Itse huomasin Suomivillan sattumalta vasta eilen, kun etsin netistä suomalaisia kankaita. Heti oli lähdettävä ostoksille. Samalla ostin myös Novitan syksy 2014 lehden, jossa on ohjeet lempparisuunnittelijaparini Saanan ja Ollin suunnittelemiin pipoihin. Ohjeet on tehty 7 Veljekselle, mutta soveltuvat myös Suomivillalle, sillä lankojen tiheys on sama.

Tänä iltana puikoilleni siirtyy Saanan suunnittelema Lumipallo-neulepipo, jonka inspiraationa on toiminut ajatus pipolle laskeutuvista ensilumen hiutaleista <3


(Asialähde: Novita)


After a long time the Finnish yarn brand Novita has a 100% Finnish wool yarn in its range. It is called Suomivilla (Finnish Wool). This makes me so happy! I bought Finnish Wool yesterday and tonight I'll start knitting a pattern designed by Saana from my favorite design duo Saana & Olli

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti