mee ja tee se

keskiviikko 1. lokakuuta 2014

MEHUASEMA / APPLE JUICE PRESSING


Ensimmäisenä siirtolapuutarhasyksynä ostimme kotiin mehulingon. Mies perehtyi huolellisesti eri vaihtoehtoihin. Luulimme, että linko oli harkittu ja fiksu ostos, mutta ostos olikin ihan hassu. Meillä ei nimittäin ollut minkäänlaista käsitystä siitä millaisen määrän omenia viisi vanhaa puuta tuottaa. Määrä on valtava! Mahdoton tehtävä pikkuiselle lingolle. Ensimmäisten syksyjen jälkeen mehulingolla ei ole omenamehua tehtykään. Mehun ovat tehneet Martat mehuasemalla - astetta isommalla puristimella.

Eilen vein omppuja mehuasemalle 64 kiloa ja kotiin toin noin 40 litraa omenamehua. 20 lasipulloa, 15 litran pakastuspulloa ja kaksi 5 litran kanisteria pastöroitua omenamehua. Eiköhän nuo riitä talveksi. Omenoita olisi kyllä puissa vielä varmaan toinen samanlainen satsi.

Mehuasemalle menoon valmistautuminen ottaa  jonkin verran aikaa. Pullot pitää pestä huolellisesti ja minä olen aina pessyt myös omenat. Alkuvalmistelujen jälkeen sitten pääseekin helpolla. Mehun valmistus on todella nopeaa. Tällä kertaa aikaa kului noin puoli tuntia, kun mehuaseman henkilökunta pisti toimeksi.

Harmitti, kun en tajunnut ottaa kameraa mukaan. Onneksi sentäs oli taskussa puhelin. Mehuasemalla on tunnelmaa!


Yesterday we took 64 kilos of apples to juice pressing plant and got 40 liters of heavenly apple juice preserved for the winter.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti