mee ja tee se

tiistai 28. lokakuuta 2014

KISSA SANOO MIAU / A CAT SAYS MEOWKissa sanoo miau, mutta mitä sanoo pupu? ;)

Seitsemänvuotiaan tyttären ja äiti henkilön yhteistyönä syntyi sunnuntaina minityyny lahjaksi tytön ystävälle. Design on tyttären. Minun tehtäväni oli toimia ompelijana. Tyynystä tuli mielestämme aikasta söpö!

Typy piirsi kangastusseilla valkoiselle puuvillakankaalle potretit ystävänsä tärkeimmistä pehmoystävistä. Minä silitin kuvat kiinni 20 x 20 cm kangastilkkuihin (samaisista tilkuista olen tehnyt tytölle myös tilkkutäkin, jonka näet täältä KLIK!) kaksipuoleisella liimaharsolla ja tikkasin vielä hahmojen reunat suoralla ompeleella. Sitten ompelin tilkut yhteen pieneksi tyynyksi. Tyyny täytettiin vanulla ja täyttöaukon ompelin kiinni käsin. Pieni, persoonallinen, helppo ja nopea käsityö. Parasta tietysti yhdessä tekeminen ja lapsen kokema luomisen ilo!

Meillä ollaan tällä hetkellä hyvin innostuneita kangastusseista. Homma on helppoa kuin mikä. Meidän LOPPSTARR tussit on hankittu Ikeasta aiemmin syksyllä. Paketissa on kuusi eriväristä tussia. Ainakin 100 % puuvillalle niillä saa kauniin piirustusjäljen. Kun piirrokset ovat valmiita niiden annetaan kuivua tunti, jonka jälkeen väri kiinnitetään silittämällä työ nurjalta puolelta. 

Lakanavahvuiselle puuvillalle piirtäessä alle kannattaa laittaa piirustusalusta, jottei piirustusjälki siirry pöydän pintaan. Kyseisten tussien pesunkestävyydestä meillä ei vielä ole kokemuksia.

Isänpäivän (ja joulunkin!) lähestyessä luulen, että meidän käsityöpajalla syntyy paljon lisää ihanaa kangastussitaidetta <3 Niin mukavaa hommaa tuo taiteilu on, että suosittelen lämmöllä!


Last weekend my 7 years old daughter designed a mini pillow for her friend. She drew portraits of her friend's favorite soft toys with felt-tip pens on cotton fabric. My job was to sew the portraits on little fabric patches and then sew the patches into a little pillow. How cute is that mini pillow!
4 kommenttia :

 1. Kiva tapa ikuistaa lasten piirustuksia! Ai Ikeassa myydään tekstiilitusseja, kiitos vinkistä :). Itse harrastan jonkin verran kankaanpainantaa ja aina välillä on tarvetta myös tehdä kynällä vetoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos oli hyödyllinen vinkki! Tarkkasilmäinen tyttöni huomasi tussit kangasosastolla, kun oltiin tilkkuja ostamassa. Oltiin jo jonkin aikaa suunniteltu tekstiilitussien ostoa niin tietysti heti lähtivät sieltä mukaan :)

   Poista
 2. Hauska idea! Aloin itse jo vähän pohdiskella joululahjaideoita, kun olisi niin kiva tehdä itse, jos vain suinkin ehtii. Tässähän voisi olla yksi hauska idea vaikkapa sinne pukinkonttiinkin. Designiakin voi sitten muunnella ihan lahjansaajan mukaan :) Voi harmi, kun en huomannut napata kangastusseja mukaan pari viikkoa sitten Ikea-reissulla. Pitääpä pitää mielessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tyttärelläni on mahtavia ideoita <3 Hän on luova tyyppi! Joulua täälläkin jo mietitään. Jos meinaa itse tehdä, niin täytyy aloittaa varhain. Itse asiassa meinaankin pian heittää ilmoille täällä blogissa jouluisen haasteen - ehkä jo huomenissa :)

   Poista