mee ja tee se

perjantai 26. syyskuuta 2014

TOMAATTIEN KYPSYTTÄMINEN / RIPENING UP GREEN TOMATOSTomaattien kypsyttämöltä päivää! Olen pitänyt puutarhalta kotiin tuotuja vihreitä tomaatteja tarjottimella, kavereinaan pari banaania. Banaaneja siksi, että banaanit tuottavat runsaasti etyleeniä, joka nopeuttaa hedelmien kypsymistä ja vaikuttaa myös maun ja aromin muodostumiseen (lähde: Kotimaiset Kasvikset). 

Ja toden totta! Banaaneja lähimpänä olleet tomaatit ovat kypsyneet. Tällä hetkellä testaan kypsyttämistä myös suurissa kannellisissa astioissa. Laitoin tomaatteja ja banaaneja niihin toissapäivänä. Vielä en siis pysty tämän menetelmän tehokkuutta arvioimaan. Jännittävää puuhaa!

Ihan kaikkia tomaatteja en taida saada kypsymään. Jo nyt muutamat yksilöt ovat päättäneet jättää kypsymisen väliin ja ovat sen sijaan vain pilaantuneet. Pääasia kuitenkin on, että ainakin osa sadosta saadaan pelastettua herkuttelijoiden suihin! Noita pieniä olen jo syönytkin ja ne ovat uskomattoman makeita. Nam!


I have succeeded in ripening up some of my green tomatoes! I've kept them near bananas that produce ethylene, a gas that helps ripen the fruit.

2 kommenttia :

  1. Juuri tänään puhuttiin asiasta, ja työkaveri kertoi, että tomaatit kannattaa laittaa kypsymään pimeään komeroon. Kannellinen astia ajanee saman asian.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsikka! Astiani ovat läpikuultavia, joten vein ne varmuuden vuoksi vielä pimeään vaatekomeroon. Toivottavasti en unohda niitä sinne :D

      Poista