mee ja tee se

lauantai 20. syyskuuta 2014

SUOMALAINEN LASTENVAATE / MELLI ECODESIGN
Kuluttamisen eettisyyttä miettiessäni minulle on muodostunut oma "dreamlist" eli lista ominaisuuksista, jotka minun mielestäni täydellisellä vaatteella tulisi olla. Lastenvaatteissa materiaalina saisi mieluiten olla luomupuuvilla. Villa olisi toinen vaihtoehto, mutta koska lapseni ovat herkkäihoisia, niin suoraan iholle he eivät villaa huoli. 

Eettisyyden kannalta suunnittelun ja valmistuksen suomalaisuus on mielestäni helppo nyrkkisääntö, niinpä listallani on kuosin ja vaatteen suomalainen suunnittelu, kankaan suomalainen valmistus ja painaminen sekä suomessa tehty vaatteen leikkaus ja ompelu. Uusia ihania ja visuaalisesti minun silmääni miellyttäviä lastenvaatemerkkejä on syntynyt viime vuosina Suomeen monia. Se on upeaa! Kuitenkaan kovin moni lastenvaatemerkki ei kaikkia suomalaisuuteen liittyviä toiveitani täytä. Ymmärrän sen, sillä valmistus Suomessa on luonnollisestikin kalliimpaa kuin vaikkapa valmistus Virossa tai Portugalissa.

Nyt olen kuitenkin löytänyt ainakin yhden merkin, joka täyttää KAIKKI toiveeni. Tattadadaa: se on Melli EcoDesign!!! Kuvien mekko on THE lastenvaate! Se on täydellinen monesta eri näkökulmasta tarkasteltuna. Se on luomupuuvillainen, täysin Suomessa suunniteltu ja valmistettu. Mekon kuosi on syötävän suloinen! Siihen on ihastunut sekä äiti että tyttö. Äidin ja tytön ihastus on tietysti tärkeää siksi, että vaatetta tulee käytettyä paljon, kun molemmat tykkäävät. Malli on käytännöllinen ja toimii kaikkina vuodenaikoina. Kesällä mekko menee sellaisenaan. Kylmempinä vuodenaikoina alle voi pukea pitkähihaisen paidan ja sukkikset tai legginsit.

Vink vink! Käykääpä katsomassa Melli EcoDesignin nettikauppaa. Klik! Siellä on tuo mekko ja paljon muutakin mukavassa alessa. Olen rakastunut ;)

Ja sitten noihin tomaatteihin. Kuvissa näkyy meidän kesän tomaattisato :D Aika vihreitä ovat! Olen optimisti ja uskon, että saan tomaatit kypsymään sisällä. Toin pari viikkoa sitten pari testitomaattia kotiin ja toisen niistä sain kypsymään, toinen pilaantui. Katsotaan kuinka käy. Siirtolapuutarhalta halusin tomaatit kuitenkin hallan pelossa tuoda jo kotiin.


My daughter and I have a new favourite dress! It is designed and made in Finland by Melli EcoDesign. The pattern is adorable! So are our raw tomatoes ;) Hopefully I succeed in ripening them up at home.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti