mee ja tee se

tiistai 16. syyskuuta 2014

OMENAPAISTOS / APPLE TIME OF THE YEAR
Omenoita sataa taivaalta. On aika tarttua toimeen. Viikonloppuna keräsimme jo maasta ja puusta seitsemän 20 litran ämpärillistä. Ja tämä on siis huono omenavuosi :D Rehellisyyden nimissä viisi isoa omenapuuta on liikaa yhdelle pienelle perheelle. Hyvinä omppuvuosina omenoita onkin riittänyt yllin kyllin myös sukulaisille ja ystäville.

Sattuneesta syystä olen kokenut tänä syksynä jonkinlaista omena-overloadia. Ajatus omenapaistoksista, -piirakoista, -soseista, -hilloista ja -mehuista ei ole lainkaan houkuttanut. Eilen illalla kuitenkin päätin pikaisesti hoidella pienen omenakeon tiskipöydältä pois ja tekaisin omenapaistoksen. Ai että! Se maistuikin yllättäen aivan ihanalle! Muut jo nukkuivat kun minä mussutin sohvan nurkassa paistosta vaniljajäätelön kera lautasellisen ja sitten toisenkin ;)

Omenapaistos on kyllä helppo ja nopea tapa nautiskella omenasadosta. Suosittelen! Paistoksen teen aina oman äidin reseptillä. Sillä, jonka pakkasin mukaani, kun muutin ensimmäiseen omaan kotiini.OMENAHYVE

(pieneen uunivuokaan, jonka halkaisija on noin 18 cm)

sopivasti kotimaista omenaa
1 dl vettä

Kuorrutus
2dl kaurahiutaleita
1/2 dl sokeria
50 g voita
1 tl kanelia


1 Kuutioi omenat. Mitä pienempiä kuutioita sitä parempi.

2 Laita omenakuutiot uunivuokaan ja kaada niiden päälle 1 dl vettä. (Mikäli käytät pakastettuja kuutioita vettä ei tarvitse lisätä.)

3 Sekoita kattilassa sulatettu voi, sokeri, kaurahiutaleet ja kaneli. (Isompaan vuokaan seoksen voi tehdä kaksinkertaisena.)

4 Levitä seos omenakuutioiden päälle.

5 Kypsennä uunissa (toiseksi alimmalla tasolla) 200 asteessa n. 40 min kunnes omenat ovat aivan pehmeitä. Vahdi, ettei kuorrute kärvenny. Tarvittaessa peitä vuoka kannella tai vähennä uunin lämpöä.

6 Tarjoile vaniljajäätelön kanssa.


P.S. Kävin ostamassa tytölle tuon ensimmäisen kuvan ihanan kierrätyskankaasta tehdyn lätsän Forget me not -puodista Tampereen keskustasta. Täydellinen lätsä vai mitä?!?


It's the apple time of the year! We have already picked 140 liters of apples and there is still a lot to pick. At least I know what I'll be doing the next few weeks... juice, jam, pie, juice, jam, pie... ;)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti