mee ja tee se

keskiviikko 3. syyskuuta 2014

MINIMALISTINEN SISUSTUS / MINIMALISTIC INTERIOR DECORATION

Sain itselleni todella mieluisan tehtävän. Pikkuveljeni palasi ulkomailta Suomeen ja toivoi, että sisustaisin hänen asuntonsa. Veljeni haluaa kotinsa olevan minimalistinen. Ei turhaa tavaraa! Toiveena on myös, että suurin osa hankinnoista olisi second hand -hankintoja. Näistä reunaehdoista minä tykkään!

Tehtävä on siinä mielessä helppo, että veljeni asunto on todella kaunis. Valoisa 2h + kk sijaitsee 1930-luvun talossa lähellä Helsingin keskustaa. Seinä- ja kattopinnat ovat valkoisia ja hyvässä kunnossa. Asunnossa on suht tumma oranssihtava korkkilattia. Makuuhuoneen ja olohuoneen välissä on kauniit lasiruutuiset pariovet. Ainoastaan keittokomeron tipunkeltaiset (90-lukulaiset?) kaapinovet ovat hieman haasteelliset.

Veljelläni on tällä hetkellä vain vähän kalusteita, joten muutamia juttuja joudutaan hankkimaan. Etsinnän alla on ainakin ruokapöydän ympärille tuolit tai penkit sekä kirjahylly. Myös muutama lamppu, matto ja joitain kodintekstiilejä on hankintalistalla. Ja kyllä teki pikkuveli siskonsa onnelliseksi toivomalla ikkunalautapuutarhaa! Jonkinlainen yrtti- tai vihervalo on lisätty siis toivomuslistalle.

Veljeni urheilee paljon ja mielestäni se saa näkyä asunnossa. Hänellä on esimerkiksi kaksi polkupyörää, jotka hän haluaisi säilyttää sisällä. Seinäsäilytysratkaisu eteiskäytävälle on kehitteillä. Myös muutamat muut veljeni urheiluvälineistä, kuten longboard ja pyöräilykypärä, ovat muotoilultaan kauniita ja ne on ilo jättää näkyville, osaksi sisustusta.

Kaiken kaikkiaan veljelläni on mielestäni hyvin selkeitä ja käytännönläheisiä toiveita. Niihin on helppo lähteä miettimään ratkaisuja. Yhden veljeni toiveista olenkin jo toteuttanut. Hän nimittäin toivoi sohvaa, joka toimisi myös vierassänkynä. Löysin hänelle ensimmäisissä kuvissa näkyvän Artekin Ben af Schulténin suunnitteleman IK 558 sohvan (1972). Edellistä edellinen omistaja on verhoiluttanut sohvatyynyt uudelleen ja niiden kangas on erittäin hyvässä kunnossa. Itse asiassa ostin näitä sohvia kaksi ja toinen niistä muutti isoveljeni asuntoon!


My little brother moved back to Finland after some time abroad and asked me to decorate his lovely apartment. He wishes for a minimalistic interior decoration with as many second hand solutions as possible. Our little project has just started. I have already responded to one of his wishes by finding him a second hand sofa that also serves as a quest bed. This Artek sofa IK 558 (no longer in production) is designed by Ben af Schultén (1972). I am so so happy to do this project for my brother!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti