mee ja tee se

torstai 7. elokuuta 2014

SITRUUNAINEN KESÄKURPITSAPASTA / LEMON ZUCCHINI PASTA




Sitruunainen kesäkurpitsapasta on suosikkikesäruokani! Se on helppo ja nopea tehdä. Parasta on, että osa raaka-aineista löytyy omasta puutarhasta. Ainakin minulle tämä maistuu myös kuumana päivänä! Nam!

Ohje on suurpiirteinen, mutta raaka-aineet kohdillaan, joten aina onnistuu!

yksikyntinen valkosipuli (tai pari valkosipulin kynttä)
kesäkurpitsa (tai kaksi, jos ovat kovin pieniä)
2-3 dl ruokakermaa
1/2 sitruuna
iso kourallinen tuoretta basilikaa
suolaa
pippuria
täysjyväpastaa (spagetti, penne, fusilli, farfalle... kaikki käy!) 300-400g

Kuullota pieneksi pilkottu valkosipuli pannulla öljyssä. Lisää pannulle pilkottu kesäkurpitsa. Kypsennä hetki. Lisää pannulle kerma, puolikkaan sitruunan mehu, vähän raastettua sitruunan kuorta sekä oman maun mukaan suolaa ja mustapippuria. Silppua sekaan saksilla tuore basilika. Sekoita kastikkeen joukkoon reilusti kypsennettyä täysjyväpastaa. Annostele lautasille tai siirrä tarjoiluastiaan ja raasta päälle reilusti parmesaania. Valmista on!

(En muuten olekaan malttanut viedä tuota kirppikseltä löytämääni Aarikan tarjotinta mökille. Se on  ainakin toistaiseksi löytänyt paikkansa kotikeittiöstä.)


Lemon zucchini pasta is my favorite summer dish!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti