mee ja tee se

perjantai 22. elokuuta 2014

IHANA AAMU / A PERFECT MORNING
Tänään oli hyvä huomen. Auringonsäteet hellivät uneliasta, tuuletusikkunasta virtaava kirpeä ilma tuntui hyvälle. Sain poikkeuksellisesti viikkosiivouksen tehtyä jo eilen. Jotenkin on juhlallista herätä perjantaiaamuna tietäen, että huusholli on siisti ja viikonloppu juuri alkamassa. Yhtään ei juhlantuntua vähentänyt miehen aamiaiseksi tuomat korvapuustit!

Ystäväni lainasi minulle aiemmin viikolla Pia-Maria Lehtolan ja Tomi Parkkosen Huvilan hengessä -kirjan (2009). Ystävääni jo kirjan alkusanat olivat tehneet vaikutuksen. Lueskelin kirjaa eilen illalla nukkumaan mennessäni.

"Anna itsellesi tilaisuus kiintyä kotiisi. Ainainen esineiden ja kalusteiden vaihtaminen onnellisuuden saavuttamiseksi on harhaa. Onni löytyy vaikkapa ihanasta kannusta, jonka sait isoäidiltäsi. Markkinavoimien luoma levoton ilmapiiri menettää otteensa. Kun tunnet itsesi ja luotat omaan vaistoosi, osaat luoda kotiisi juuri sinulle oikean tunnelman. Koti ei todellakaan saisi olla mikään näyttelytila, jossa statussymbolit loistavat kilpaa. Mieluummin sen tulisi henkiä asukkaidensa aitoja tunteita ja arvomaailmaa. Uskon, että koti on paras lääkitsijämme, jossa valitsemamme värit avaavat mielen solmuja ja tekstiilit hoitavat sielua. Hyvinvointi on uuden vuosikymmenen avainsana. Ihminen, jolla on juuret maassa on onnellinen."

Tänä aamuna, nuo sanat mielessäni, katselin uusin silmin mummini vanhaa piironkia. Piironki on minulle mielettömän rakas, mutta viimeaikoina olen harmitellut, kun se on vähän liian leveä, toisaalta liian matala, eikä muotokieleltään ihan enää makuni mukainen. Sen tilalle mahtuisi tilavampikin säilytyskaluste. Tämän aamun auringossa piironki näytti kuitenkin täydelliseltä! Piirongilla on tarina ja se tarina on osa minua ja juuriani. Taidanpa myös päättää, että jos ei tavarat piironkiin mahdu, niin tavaraa on liikaa!


I had a perfect morning. The house was clean (after a lot of cleaning done yesterday), the sun was shining again after a few rainy days and my husband brought cinnamon rolls for breakfast.. yam! Plus it's Friday!


2 kommenttia :

  1. Mieletön teksti! Ihana! Aamen. :) Ja hei, kiva blogi myös, kiitos design on tampereen kun linkkasi. Taidan jäädä lueskelemaan enemmänkin... terkuin toinen viiskytluvunkerrostalolainen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että löysit tänne! Ja kiitos, että kommentoit <3 Design on Tampereen linkkauksella taisi blogini löytää aika moni. Olen kiitollinen! Toivottavasti jäät seurakseni :)

      Poista