mee ja tee se

keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

NÄIN SÄILYY SALAATTI / HOW TO KEEP YOUR LETTUCE LEAVES




Viileästä alkukesästä huolimatta meillä on ollut hyvä salaattikesä. Nam! 

Olen tiennyt jo muutaman vuoden salaatinsäilytyssalaisuuden ;) Kerron sen teillekin! Ohjeita seuraamalla itse poimittu salaatti säilyy jääkaapissa rapsakkana ainakin viikon, mahdollisesti kaksi!

1. Pese salaatinlehdet huolellisesti. Älä viruta niitä valuvan veden alla vaan huuhtele vedellä täytetyssä astiassa (esim. salaattilingon kulho-osassa). Vaihda vesi kaksi tai kolme kertaa. Olet valmis, kun veteen ei enää tule multahippusia tai muita roskia.

2. Linkoa salaatinlehdet kuiviksi salaattilingolla.

3. Laita salaatinlehdet jääkaappiin suljettavassa muovipussissa. (Itse käytän minigrip-tyyppistä pussia, jonka aina käytön jälkeen huuhtaisen ja täytän uusilla salaateilla.)

Ai että on kiva aloittaa salaatin teko, kun jääkaapissa on käyttövalmiit rapsakat salaatinlehdet odottamassa! Tänään tein meille lounassalaatin ennen maaseutumatkailua poimitusta salaatista. Salaatti oli säilynyt viikon kaapissa mainiosti. Oli kuin juuri poimittua!


Here's how to keep your lettuce leaves fresh and crispy in the fridge. 1. Wash just picked lettuce leaves gently in a bowl of water. Change the washing water few times if necessary. Do not rinse the lettuce under running water. 2. Dry the lettuce using your salad spinner. 3. Finally, put the lettuce in to the fridge in a zip lock bag. This way the lettuce will stay fresh easily for a week!


2 kommenttia :

  1. Täytyypä pistää kokeiluun tämä niksi. Meilläkin parvekkeella jo salaatit rehottaa, joten pitäisikin käyttää ahkerasti. Kuulostaa varsin näppärältä, että jääkaapissa olisi valmiit ja rapsakat lehdet odottamassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Salaattia tulee niin paljon ettei meinaa ehtiä kaikkea syömään ;) Tänäänkin laitoin jääkaappiin kolme isoa pussia. Onneksi säilyy pitkään :D Terkut <3

      Poista