mee ja tee se

perjantai 18. heinäkuuta 2014

MATTOPYYKKIÄ / WASHING RAG RUGSRäsymattoja kannattaa omistaa jo ihan vaan siksi, että pääsee kesällä mattopyykille! Ehdottomasti paras kesäinen askare! Aurinko paistaa, hiki valuu otsalta mattoa jynssätessä... ja puhdasta tulee! Voi miten hyvälle mäntysuovalla pestyt matot tuoksuvat. Varsinkin mökillä tuntuu, että mattojen pesu raikastaa koko mökkipahasen.

Jatketaanpa edellisen postauksen niksilinjalla. Räsymatot kannattaa aina kuivata niin, että vesi valuu raitojen suuntaisesti (kuten alemmassa kuvassa). Yksi ensimmäisessä kuvassa näkyvistä "väärin" ripustetuista matoista on minun ja nyt siinä on valkoisten hapsujen sijaan siniharmaat hapsut. Tummansiniset raidat maton päädyissä olivat päästäneet väriä. Laiskuudesta sakotetaan! Eli kannattaa laittaa matot pitkittäin, vaikka se tarkoittaisikin, että joutuu ensin putsaamaan parrulta muutaman linnunkakan :D


Washing rag rugs outdoors is so much fun! Here is the tip of the day: remember to dry your rag rugs so that water drips down along the stripes, otherwise darker stripes may color lighter ones.


2 kommenttia :

  1. Äitini käyttää etikkaa estämään värien leviämistä. En ihan tarkalleen tiedä, että miten, mutta se on käytännössä todettu hyväksi niksiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, olen kuullut saman vinkin! Pesukoneessa laittaisin etikan huuhteluainelokeroon, mutta mitenkäs matonpesupaikalla... Jos kysyt äidiltäsi niin kerrothan minullekin :) Uskon, että toimii. Etikka on ihme aine ;)

      Poista