mee ja tee se

maanantai 16. kesäkuuta 2014

SYNTTÄRI-ILOA JA HAIKEUTTA


Viikonloppuna juhlittiin meidän 4-vuotiasta. Hän on iloinen poika. Lämminsydäminen äidinnaurattaja, omapäinen, määrätietoinen ja miehisen voittamaton. Kerrassaan valloittava tyyppi! Viikonloppu oli iloa täynnä. Samalla äidin sydämeen hiipi pieni haikeus. Meidän perheessä ei todellakaan ole enää vauvaa. Joku muu olisi varmaan tajunnut tämän jo muutama vuosi sitten ;) Minuun kolahti vasta neljännen vuoden täyttäminen.

Haikean iloisissa juhlatunnelmissani kävin ostamassa naapurikukkakaupasta neljä kotimaista ruusua. Ne on viljelty Kangasalla Ali-Marttilan puutarhassa. Huippua, että suomalaisia ruusuja vielä saa! Kukkakauppias kertoi, että kotimaisen ruusun viljelijöitä ei enää juurikaan ole. Koin piston sydämessä, sillä vaikka ostankin itse ruusuja todella harvoin niin en edes silloin ole huomannut kiinnittää huomiota niiden alkuperään. Nyt päätin, että kysyn tästä lähin aina ruusun alkuperämaata ja sanon miehellekin, että vain suomalaisia ruusuja minulle, kiitos ;)

[Pojan kakkutoive oli tänä vuonna helppo toteuttaa. Teimme vaniljajäätelön päälle mustasta sokerimassasta ralliradan. Koristeiksi vähän karkkia ja itse askarreltuja lippuja. Autokynttilät poika sai kivan kevättapahtuman onginnasta.]

[[Pakko vielä kertoa, että tuo tytön mekko on alunperin minun. Tuossa mekossa minä viiletin tukka hulmuten kesäisissä juhlissa noin kolmekymmentä vuotta sitten. Hauskaa!]]


3 kommenttia :

 1. Onnea synttärisankarille! En kyllä minäkään meinaa tajuta, ettei meidän nelivuotias ole enää vauva... Juuri toisesta blogista luin noita pohdintoja suomalaisista kukista ja taimista, että moni tosiaan ostaa miettimättä, mistä ne tulevat. Niin olen kyllä itsekin tehnyt, mutta pitääpä pitää mielessä, kun puutarhaan alan hankkia uusia kasveja.
  Pakko udella noista pystykorva(?)housuista, mistä noin ihanaa kangasta saa? :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos onnitteluista! Tuo kukka ja taimi asia on varmasti juurikin niin, että sitä ei vaan huomaa miettiä. Aika moni varmasti mielelummin ostaisi vaikkapa noita suomalaisia leikkoruusuja, jos vaihtoehdot olisivat selkeästi esillä, eikä hintaero ihan mahdoton.

  Ja kyllä se on suomenpystykorva <3 Kyseessä on todellinen "sneak peak" uuden suomalaisen Barking Queen -vaatemerkin kevään/kesän 2015 mallistoon :D Merkin omat kankaat ja vaatteet suunnittelee Mirkka Nyrhinen. Ja mikä huipuinta vaatteet valmistetaan Suomessa!!! Näitä ihania housuja saa ensi keväänä ainakin Barking Queenille avautuvasta omasta nettikaupasta!

  Olen mukana vaatemerkin kehittämisessä ja siksi niin onnekas, että jalassani oli juhlissa uskomattoman upeat protot ensi kevään housuista! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista ja hienoa! Suomenpystykorvilla on aina paikka sydämessäni, itselläni oli sellainen melkein 16 vuotta. Mikäs sen parempi kuvio suomalaisille vaatteille! :)

   Poista