mee ja tee se

tiistai 3. kesäkuuta 2014

ONNELLINEN RAPARPERI JA RAPARPERIHILLOKEAikaisempina kesinä minun raparperini ovat olleet pieniä ja suloisia. Tänä kesänä ne ovat suuria ja upeita! 

Viime kesänä raparperipenkki katettiin ensin kuorikatteella ja sittemmin oksasilpulla. Viime ja tänä keväänä raparperi on myös lannoitettu kaivamalla juuristoalueelle 5 pientä kuoppaa, joihin kuhunkin haudattiin n. 0,5 litraa luonnonlannoiterakeita (eli kanankakkaa+merilevää). Raparperi tuntuisi olevan tehdyistä toimenpiteistä kovin mielissään :D

Jokin aika sitten lähikaupasta löytyi Ruokapirkka-lehti, jonka takakannessa oli kauniisti kuvitettu raparperihillokkeen ohje. Nappasin sen talteen. Eilen keräsin ensimmäisen raparperisadon ja pääsin kiehauttamaan hillokkeet. 

Alkuperäinen ohje löytyy lehdestä. Alla minun sovellukseni.

Raparperihilloke
500 g tuoretta raparperia
1 dl vettä
1 dl hillo-marmeladisokeria

1. Kuori ja pilko raparperi.
2. Laita raparperi, vesi ja sokeri pieneen kattilaan ja anna kiehua 10 minuuttia välillä sekoitellen.
3. Anna hillokkeen jäähtyä.

(Valmista raparperihilloketta tuli noin 5 dl.)

Itse ajattelin tarjota hillokkeen huomenna jätskin ja lettujen kanssa. Nam! 

Lehdessä ehdotettiin, että hilloke soveltuisi grillatun halloumin ja mansikoiden kanssa tai kakuntäytteeksi. Ehkäpä pääsen vielä kokeilemaan noitakin ehdotuksia mikäli raparperisadosta tulee niin hyvä kuin miltä nyt vaikuttaa!

2 kommenttia :

  1. Saatiin Matildan kanssa maistella tällä ohjeella tehtyä hilloketta eilen kera pannarin. Pihalla vaahteran alla, naapurin viltillä, kiitos Katrin. Herkullista oli :) Täytyy tehdä tuota myös omaan jääkaappiin. Ihana blogi sinulla! T: Elina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana Elina <3 Hilloke on kyllä niin helppo ja nopea tehdä, että suosittelen :) Me syötiin omamme loppujen lopuksi vaniljajäätelön kanssa. Täydellinen yhdistelmä!

      Poista