mee ja tee se

keskiviikko 7. toukokuuta 2014

UUSI KASVULAATIKKOViime kesänä puutarhastamme kaadettiin suuri vaahtera. Me tykkäsimme vaahterasta emmekä olisi sitä raaskineet kaataa, vaikka se kitkemis- ja haravointityötä aiheuttikin. Vaahtera ei kuitenkaan kuulu siirtolapuutarha-alueelle ja niinpä se sai lähtöpassit.

Loppukesän ja talven mietiskelin, että mitä tuohon vaahteralta vapautuneeseen tilaan tulisi. Monen mutkan kautta päätin, että siihen tulee muutama tuija ja iso kasvulaatikko. Ehkä siihen vaahteran juurien maaduttua voisi tulla myös päärynäpuu.

Nyt on tuijat istutettu ja laatikko nikkaroitu! Minä istutin tuijat ja mies nikkaroi laatikon käden käänteessä. Kätevä ukko!

Pari vuotta sitten rakennetun kompostin ylijäämälaudat riittivät kasvulaatikkoon eli kalliiksi sitä ei voi haukkua. Vielä laatikko ei ole ihan käyttövalmis. Koska se on tehty käsittelemättömästä laudasta, aion tervata laudat ainakin laatikon sisäpuolelta. Sitten laatikko täytyisi täyttää mullalla. Multaa tarvitaankin aika paljon, kun laatikon mitat on suureelliset 120 x 200 cm. Tarkoitus olisi tyhjentää kompostin vanha puoli pohjalle ja laittaa pussimultaa päälle. Hommaa riittää vielä tuossa laatikon ympäristön siistimisessäkin ;)

Tämän ison laatikon lisäksi meillä on kolme pienempää laatikkoa. Aikaisemmin olemme viljelleet mökillä porkkanaa, kesäkurpitsaa, salaatteja, retiisejä, yrttejä, herneitä ja papuja. Tänä vuonna haluaisin laittaa myös vähän perunaa kasvamaan. Ihan vaan sen verran, että saisi kerran tai pari keittää oman maan perunat!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti