mee ja tee se

keskiviikko 28. toukokuuta 2014

TAIMIEN ESIKASVATUS JA ESKARIVUOSI

Eilen juhlittiin eskarin kevätjuhlaa. Me vanhemmat meinasimme pakahtua ylpeydestä. Koko perheen olo on onnellinen ja helpottunut. Takana on hieno, mutta myös aika raskas eskarivuosi. Vuoden aikana päädyin tekemään isoja ja kai aika rohkeitakin ratkaisuja. Totesin, että minulle ja meidän pienelle-isolle eskarilaiselle oli liian raskasta, että reissasin töissä toisella paikkakunnalla. Ei ollut helppoa irtisanoutua ja hypätä töiden suhteen avoimeen ja tuntemattomaan. Toisaalta jälkikäteen ratkaisu tuntuu ainoalta oikealta - lapset ovat minulle ne elämässä tärkeimmät. Ja kyllä ne uudet työkuviotkin pikkuhiljaa aukeavat. Tänä keväänä minun on ollut tarkoitus olla kotona.

Ja tästä sujuva aasinsilta meidän kodin ikkunalautoihin ;) Nyt alkaa nimittäin olla se vaihe keväästä, kun haluaisi jo saada ikkunalaudat tyhjiksi esikasvatetuista taimista. Pihalla vaan on hurjan kylmä, joten taimet pysyvät sisällä vielä jonkin aikaa. Parvekkeella odottelee uusi vihervitriini (löysimme sen tarjouksesta alle puoleen hintaan, jee!). Vitriinissä meinaan kasvattaa ruukkutomaatteja, paprikaa ja yrttejä. Kesäkurpitsat matkaavat puutarhaan kasvamaan. Toivottavasti ne kestävät siirron - varret tuntuvat olevan kovin herkkiä.

Yritin muuten kasvattaa siemenistä myös oreganoa ja rosmariinia. Rosmariinista ei tullut mitään ja oreganokin on aivan kitukasvuinen. Tänäkin keväänä haen siis yrttien taimet torilta :) Löytyisikö keneltäkään hyviä vinkkejä kovavartisten yrttien esikasvatukseen ensikevättä ajatellen?


//Aarikan tiheäraitainen tarjotin on kirppislöytö maanantailta, hintaa sillä oli 2,5 euroa. Ihastuttava! Sen lopullinen sijoituspaikka on varmaankin mökki.

2 kommenttia :

  1. Hei, löysin blogiisi Hunajaisen kautta. Pilvimobiili on mahtava (pakko kaivaa ompelukone kaapista :D ) ja nuo taimet on kyllä hienot! Jään odottelemaan lisää pihakuvia ja hihkaisen, kun oma mobiili on valmis. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva, että löysit tänne! Pihakuvia on varmasti tiedossa lisää pitkin kesää. Olisi hienoa nähdä sinun versio mobiilista :) Eli hihkaise sitten kun on valmista! Itsekin meinaan surautella ompelukoneella kohta uusia pahvikoristeita pojan 4-vuotissynttäreille :D

      Poista