mee ja tee se

tiistai 20. toukokuuta 2014

OMA MAA MANSIKKA
Lämpö ja sateet ovat saaneet kaiken kasvamaan huimaa vauhtia! Lemmikit kukkivat ja kohta muuten kukkivat omenapuutkin. Niinpä ainakin tälle puutarhurille tuli tunne, että nyt on myös saatava hommia mökillä reippaasti eteenpäin. Tänään on huhkittu päivä puutarhassa. Ihanaa, vihreää ja terapeuttista!

Mansikkamaa pienessä rinteessä on ollut suunnitteilla viime kesästä asti. Budjetti tällä projektilla oli pyöreä nolla! Rakentaessaan uuden kasvulaatikon, mies teki laudasta myös ruutuja, joiden tarkoitus on hieman estää maan valumista rinteessä. Mansikan rönsytaimet tuotiin mummolan mansikkamaalta jo syksyllä kasvulaatikkoon odottamaan varsinaiseen penkkiin pääsyä. Aika pieniähän nuo taimet vielä ovat, mutta toivottavasti ne innostuvat kasvamaan uudessa kodissaan!


Myös monivuotiset ruohosipuli ja sitruunamelissa saivat uuden kodin tänään. Ne muuttivat pieneen kasvulaatikkoon, joka entisessä elämässään on ollut pesälaatikko mehiläispesässä.


Juuri ennen kotiin lähtöä putsasin vielä raparperipenkin scillojen lehdistä ja yllätyksekseni huomasin, että raparperitkin ovat kasvaneet valtavasti. Kohta voi leipoa kesän ensimmäisen raparperipiirakan! Kaverit hei, se on kesä nyt!


P.S. Mansikkapenkkiä möyhiessä sain huomata, että maasta voi joskus löytää aarteen... vaikkapa hyvin pienen (ehkä jopa maailman pienimmän) hevosen :)


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti