mee ja tee se

tiistai 6. toukokuuta 2014

DESIGNIA, PÖLLÖJÄ JA MUITA METSÄN ASUKKAITA


Terkkuja viikonlopun designtorilta! Menimme torille ensin koko perheen voimin, sillä tällä kertaa lapsille oli järjestetty taidetyöpaja. Siellä lapset värittivät designtoripöllöjä ja tutkivat äitiä suurennuslasilla. Tarkoitus oli kyllä tutkia kasveja, mutta äiti oli kuulemma mielenkiintoisempi! Lopuksi sain kierrellä ja katsella torihulinaa itsekseni.

Ostoksiakin tuli tehtyä, mutta oikeastaan vain tytölle ja minulle. Olen onnistunut kasvattamaan pojastani antikuluttajan! Hän ei halua mitään. Ei kuulemma tarvitse. Hänellä on jo kaikkea riittävästi. Jopa liikaa! Toisaalta ajattelen, että onpa hienoa! Toisaalta tällainen totaalikieltäytyminen ei ole ihan ollut kasvatukseni tavoite. Kohtuus kaikessa, sanon minä.  No, tämä on varmasti ainakin jossain määrin ohimenevä vaihe ;)

Itse ostan Suomessa suunniteltua ja valmistettua oikein hyvällä omallatunnolla - tarpeeseen ja sen verran kuin budjetti antaa periksi. Naisten vaatteita designtorilla katsellessani tunsin kyllä taas jonkinlaista epätoivoa, kun mietin kuilua pikamuotia tarjoavien ketjuliikkeiden ja suomalaisten pienten vaatemerkkien välillä. Hintatasossa on huima ero. Asetelma on epäedullinen suomalaisille merkeille. Monilla niistä hintataso on mielestäni ”oikeampi ” kuin halpaketjuilla. Halpaketjujen hinnat eivät ole oikeudenmukaisia koko tuotantoketjun kannalta. Kuitenkin kun olemme oppineet alhaisiin hintoihin, suomalaisten merkkien hinnat voivat tuntua järjettömiltä. Samaan aikaan tiedän, että suomalaisilla merkeillä on todellinen haaste saada toimintansa edes jotenkin kannattavaksi. Vaikea yhtälö!

Meidän ostoskassiin kertyi ihanuuksia, joiden hinta-laatusuhde tuntui minusta oikein hyvältä:

Marakattimarssin tuubihuivi (20 €)
Uuden Papu-malliston legginssit (25 €)
Patalaukun punainen pieni putkikassi (10 €)
Kiertin hamppuinen tiskirätti (6,90 €)
Vintage Gardenin rekistä Miranellan kesämekko (5 €)

Kaikki ostokset ovat Suomessa valmistettuja, lukuun ottamatta Papun leggareita, jotka valmistetaan Portugalissa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti