mee ja tee se

perjantai 4. huhtikuuta 2014

MEKSIKOLAINEN KANAKEITTO




Tämä meksikolainen kanakeitto on nautinto niin esteetikon silmille kuin herkuttelijan makunystyröillekin. Ja niin helppo tehdä, että ihan naurattaa! Hehkutinkin tätä jo tovi sitten instagramin puolella :)

Resepti on mieheni käsialaa. Hän tykkää soveltaa ja kokeilla laittaessaan ruokaa. Aina välillä (miehen edit -> aina ;)) tulee täysosumia ja tämä resepti on mielestäni juuri sellainen.

Keitto:
2 rkl oliiviöljyä
2 isoa sipulia
1 yksikyntinen valkosipuli
2 prk tomaattimurskaa (2 x 500 g)
3 dl vettä
6 rkl chipotle salsaa
1 ps pakastemaissia (n. 200 g)
1 prk kidneypapuja suolaliemessä (n. 240 g)
1 kanaliemikuutio (tai vastaava kanaliemivalmiste)

200-400 g kanaa (kanan määrän voit itse päättää sen mukaan kuinka lihaisaa keitosta haluat)
loraus öljyä kanan paistamiseen

Keiton päälle:
Avokadoa
Tortilla-lastuja
Ranskankermaa tai kermaviiliä

1. Pilko sipulit ja valkosipuli.
2. Huuhtele pavut.
3. Laita öljy isoon kattilaan. Kuullota pilkotut sipulit ja valkosipuli öljyssä.
4. Lisää kattilaan tomaattimurska, vesi, chipotle, maissi, pavut ja kanaliemikuutio.
5. Sekoita ja anna keiton kiehua pienellä lämmöllä noin 20 min.
6. Paista kana erillisellä pannulla.
7. Sekoita paistettu kana keiton sekaan.
8. Annostele keitto lautaselle. (Keitto on ruokaisaa eli malttia annoskoon kanssa!) Käytä taiteellisia lahjojasi ja asettele keiton päälle avokadon paloja, tortillalastuja ja ranskankermaa.

Ja sitten vaan nautitaan - silmillä ja suulla! Ainakin meillä tästä riittää syötävää useammaksi päiväksi. Nam!


edit: kana = maustamattomia broilerin fileesuikaleita! :D

2 kommenttia :