mee ja tee se

tiistai 29. huhtikuuta 2014

HELPPO (JA HILLITTY) VAPPU DIYVapuksi on aina kiva askarrella jotain pientä, kepeää ja vähän hassua! Täksi vapuksi olen tehnyt helpon pallonauhan. Näitä pallonauhoja ehtii askarrella vielä huomiseksi vaikka useammankin - ainakin jos tarvikkeet löytyvät kaapista.

Tekemiseen tarvitset:
Washi-teippiä
Värillistä (tulostus)paperia
Sakset & nitoja
Neula & ompelulankaa

Leikkaa paperista noin 15 cm korkea pala.

Teippaa paperille vieri viereen seitsemän washi-teipin pätkää, niin että jätät teippien väliin pienet välit leikkaamista varten. (Lopputuloksen kannalta ei ole merkitystä vaikka välien koko hieman vaihtelisi!)

Leikkaa washi-teipin levyiset suikaleet paperisista.

Asettele seitsämän suikaletta ”kukaksi” ja nido keskeltä. Asettele suikaleiden toisetkin päät päällekkäin ja nido. Tadaa! Ensimmäinen pallo on valmis!

Askartele niin monta palloa kuin haluat ja lopuksi pujottele ne lankaan. Jokaisen pallon alle kannattaa lankaan tehdä solmu. (Yritin myös oikotietä ja solmun sijaan laitoin pienet teippipätkät langan päälle pallojen sisäpohjaan, mutta tämä viritelmä ei kestänyt kuin kuvaushetken.)

Pallot voi toki tehdä pelkästä paperistakin, mutta teipillä saa palloista tukevampia ja ainakin minun silmää miellyttää tuo pallojen kaksivärisyys. Teippi myös tekee saman levyisten suikaleiden leikkaamisesta helppoa!

Mitäs tykkäätte?

2 kommenttia :