mee ja tee se

tiistai 15. huhtikuuta 2014

GLUTEENITONTA PULLAA


Meillä asuu innokas leipuri, jolla on ikää kohta 4 vuotta. Kuluneena talvena hän on ollut erityisen innokas leipomaan pullapitkoja! Niinpä olemme leiponeet ja letittäneet. Pitkoinnostuksella taitaa olla jotain tekemistä Hertan maailma -jakson Hertta leipoo pullaa kanssa ;)  

Olemme tehneet pullapitkoista gluteenittomia, sillä leipuripojalla on (ilmeisestikin) väistymässä oleva vilja-allergia. Leipuri kestää jo pieniä määriä vehnää, mutta ainakin meidän kokemuksemme mukaan tuo vilja-allergia on ollut ärhäkämpi, jos lapsi on ollut kipeänä. 

Koska tänä talvena on siis myös paljon sairasteltu, on vehnän kanssa oltu tarkkoja. Herkut on leivottu aika pitkälti jostain muusta kuin vehnästä. Pullaan olemme kokeilleet gluteenittomia jauhoseoksia ja eri ohjeita. Itsekin on sovellettu, esim. lisäämällä extra kananmuna tai jauhojen määrää ja laatua vaihtelemalla. Pitkoista on nimittäin tullut kauniita ja uunituoreina maukkaita, mutta  hyvin nopeasti jäähdyttyään ne muuttuvat kuiviksi. Tämä taitaa olla aika tyypillinen gluteenittoman pullan ominaisuus. Kuivuus ei poikaa tunnu haittaavaan, äitiä se sen sijaan harmittaa. Jotenkin en vaan haluaisi uskoa, etteikö gluteenittomasta pullasta voisi saada kaikin puolin täydellistä. Kokeilut siis jatkuvat!

Kertokaa, jos tiedätte mehevien gluteenittomien pullien salaisuuden :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti